Povestea noastra


Dorah a luat nastere datorita increderii si sustinerii oferite de-a lungul timpului de catre mama mea. In semn de recunostinta, Dorah ii poarta astazi numele.“ Ioana S.

Totul a inceput din dorinta noastra de a aduce mai aproape de fiecare femeie aceste pietre pretioase create in mod firesc de natura. In opinia noastra, fiecare femeie ar trebui sa detina cel putin o bijuterie cu perle naturale, fie ca este vorba de colierul purtat in ziua nuntii, fie de perechea de cercei preferata purtata zilnic.

Cultivarea perlelor este o cultura care nu este nociva mediului inconjurator, dimpotriva fermele de perle  sunt nevoite sa asigure in mod constant limpezimea apei, fara de care perlele nu ar avea mediul propice necesar pentru a se dezvolta.

Perla este sinonimă cu bogăția, statut și putere de mii de ani. Spre deosebire de alte pietre prețioase, perlele nu au nevoie de tăiere sau lustruire pentru a-și dezvălui frumusețea. Deși nu suntem siguri când au fost descoperite perlele, cea mai veche mențiune scrisă despre perle datează din 2206 î.Hr.. Aproape fiecare cultură a lăudat perlele de-a lungul istoriei, fiecare oferindu-le propriul sens și semnificație.

Noi, la Dorah, înțelegem că bijuteriile pe care le purtați fac o declarație. Pe lângă faptul că sunt frumoase, fiecare dintre proiectele noastre comunică un mesaj; perlele sunt o provocare, deoarece nu orice perlă este perfecta, de fapt, frumusețea se regăsește în unicitatea și foarte imperfecțiunea lor.

Datorită naturii lor organice, perlele sunt mai moi și mai delicate decât alte pietre prețioase și au nevoie de o atenție specială pentru a se asigura că vor rămâne frumoase și vor rezista toată viața. La fel ca noi, oamenii, vor străluci mai puternic atunci când vor fi îngrijiți și iubiți.

Perlele sunt cele mai vechi bijuterii cunoscute și simbolizează ce e mai bun din noi ~ înțelepciune, adevăr, puritate și credință. Singura bijuterie realizată de o creatură vie, perla crește încet din adâncurile unei midii sau stridii pentru a deveni un ”dorah”- cadou in limba greceasca - simplu și frumos.

 Ca și perla, ești o bijuterie prețioasă făcută de un Dumnezeu viu ~ o ființă de frumusețe naturală și bunătate interioară care emite o lumină divină, radiantă. Lăsați-vă bijuteriile să vă reamintească cu blândețe că, la fel ca perla pe care o purtați, sunteți o comoară unică. ~ Vous êtes un trésor ~