Perle naturale vs perle de cultura


Ceea ce cauti sunt perle de cultura. Cu exceptia cazului in care, desigur, esti un membru al casei regale, un celebru actor sau un magnat al unei mari industrii. Atunci poate vrei perle naturale.

Toate perlele pe care le vezi in magazinele de bijuterii, chiar si in cele mai exclusiviste sunt perle de cultura. Perlele naturale sunt adesea vandute la licitatie iar pretul lor poate ajunge la cifre exorbitante.

Confuzia este simpla, expresia "perla naturala" este utilizata eronat pentru a clarifica ca nu este o imitatie de perle, dar acesta nu este adevaratul sens al "perlei naturale".

Perlele naturale sau salbatice sunt gasit de recoltatorii de stridii, din simpla intamplare. Trebuie taiati aproximativ 10.000 de stridii pentru a gasi o perla naturala de calitate decenta.

Aceasta lipsa este cea care le ofera pretul lor ridicat, nu neaparat frumusetea lor.

Perlele de cultura sunt perle cultivate cu adevarat in stridii sau midii in ferme reale de perle din Japonia, Australia, Indonezia, Tailanda si multe alte locuri, majoritatea din Asia.


Ferma de perle de cultura Sursa photo: Yachts Review International Magazine

Pe de alta parte, si aici se creeaza mai multa confuzie, unii bijutieri nespecializati numesc "perle cultivate" la unul dintre diferitele tipuri care exista. In anumite cazuri, ei numesc "perle de cultura" la perlele de cultura de apa dulce, iar japonezul Akoya si australianul "perle de apa sarata"; in alte cazuri, ei ii numesc pe japonezul Akoya drept "perle cultivate", deoarece au fost primele perle care au inceput sa fie cultivate.

Concluzia este ca atunci cand vine vorba de cumpararea perlelor, cautati perle de cultura. Intrebarea este sa decideti ce tip de perle de cultura va intereseaza.

  Perle de cultura de apa dulce

Daca cineva ofera "perle de cultura" dar nu indica tipul de perla, este vorba despre perle de cultura de apa dulce.

Sunt cele mai populare perle de astazi, datorita pretului lor si numarului de forme, dimensiuni si culori disponibile.

Perlele de apa dulce erau de o calitate foarte scazuta in urma cu douazeci de ani, insa azi se produc perle care rivalizeaza cu cele mai bine perle de apa sarata in calitate.