Bijuteriile cu perle fac din nou senzație! O selecție superbă în curând la un click distanță pe dorah.ro


Multă vreme acestea au fost asociate doamnelor rafinate, precum și tinerelor îndrăgostite de moda vintage. De câțiva ani însă, perlele demonstrează că au armele potrivite pentru a cuceri viitorul. Asta veți putea vedea și pe dorah.ro, cel mai nou magazin online de bijuterii cu perle de cultură de apă dulce. Magazinul va fi disponibil din data de 23 aprilie.

Perla este sinonimă cu bogăția, statut și putere de mii de ani. Spre deosebire de alte pietre prețioase, perlele nu au nevoie de tăiere sau lustruire pentru a-și dezvălui frumusețea. Deși nu suntem siguri când au fost descoperite perlele, cea mai veche mențiune scrisă despre perle datează din 2206 î.Hr. Aproape fiecare cultură a lăudat perlele de-a lungul istoriei, fiecare oferindu-le propriul sens și semnificație.

Perlele sunt cele mai vechi bijuterii cunoscute și simbolizează ce e mai bun din noi ~ înțelepciune, adevăr, puritate și credință. Singura bijuterie realizată de o creatură vie, perla crește încet din adâncurile unei midii sau stridii pentru a deveni un ”dorah”- cadou în limba grecească  simplu și frumos.

Dorah a luat naștere datorită încrederii și susținerii oferite de-a lungul timpului acestui concept de către mama mea. În semn de recunoștință, Dorah îi poartă astăzi, numele. Totul a început din dorința noastră de a aduce mai aproape de fiecare femeie aceste pietre prețioase create în mod firesc de natură. În opinia noastră, fiecare femeie ar trebui să dețină cel puțin o bijuterie cu perle naturale, fie că este vorba de colierul purtat în ziua nunții, fie de perechea de cercei preferată purtată zilnic. ”,

ne-a povestit Ioana Sas, managerul magazinul online dorah.ro

De ce sunt mai speciale bijuteriile cu perle pe care le găsiți pe dorah.ro?

Pentru că acestea sunt create cu perle de cultură de apă dulce, iar mai jos o să vă prezentăm mici diferențe între perlele naturale și cele de cultură.

"Noi, la Dorah, înțelegem că bijuteriile pe care le purtați fac o declarație. Pe lângă faptul că sunt frumoase, fiecare dintre proiectele noastre comunică un mesaj: perlele sunt o provocare, deoarece nu orice perlă este perfectă, de fapt, frumusețea se regăsește în unicitatea și foarte ïmportant, in imperfecțiunea lor.

Ioana Sas, managerul magazinul online dorah.ro

Ceea ce cauți sunt perle de cultură. Cu excepția cazului în care, desigur, ești un membru al casei regale, un celebru actor sau un magnat al unei mari industrii. Atunci poate vrei perle naturale.

Toate perlele pe care le vezi în magazinele de bijuterii, chiar și în cele mai exclusiviste sunt perle de cultură. Perlele naturale sunt adesea vândute la licitație iar prețul lor poate ajunge la cifre exorbitante. Confuzia este simplă, expresia “perlă naturală” este utilizată eronat pentru a clarifica că nu este o imitație de perle, dar acesta nu este adevăratul sens al “perlei naturale”.

Perlele naturale sau sălbatice sunt găsite de recoltătorii de stridii, din simplă întâmplare. Trebuie tăiați aproximativ 10.000 de stridii pentru a găsi o perlă naturală de calitate decentă. Această lipsă este cea care le oferă prețul lor ridicat, nu neapărat frumusețea lor.

Perlele de cultură sunt perle cultivate cu adevărat în stridii sau midii, în ferme reale de perle din Japonia, Australia, Indonezia, Tailanda și multe alte locuri, majoritatea din Asia.

Pe de altă parte, și aici se creează mai multă confuzie, unii bijutieri nespecializați numesc “perle cultivate” la unul dintre diferitele tipuri care există. În anumite cazuri, ei spun “perle de cultură” perlelor de cultură de apă dulce, iar japonezul Akoya și australianul “perle de apă sărată”. Concluzia este că atunci când vine vorba de cumpărarea perlelor, căutați perle de cultură. Întrebarea este să decideți ce tip de perle de cultură vă interesează...

Perle de cultură de apă dulce

Dacă cineva oferă “perle de cultură” dar nu indică tipul de perlă, este vorba despre perle de cultură de apă dulce. Sunt cele mai populare perle de astăzi, datorită prețului lor și numărului de forme, dimensiuni și culori disponibile. Perlele de apă dulce erau de o calitate foarte scăzută în urmă cu douăzeci de ani, însă azi se produc perle care rivalizează cu cele mai bune perle de apă sărată în calitate.

👉🏻  https://urbeamea.ro/albaiulia/bijuteriile-cu-perle-fac-din-nou-senzatie-o-selectie-superba-in-curand-la-un-click-distanta-pe-dorah-ro/